detta är inte ett blogginlägg, detta är en efterlysning

30.11.2011 kl. 23:05
Okej, så jag satt just och försökte konstruera en sista-minuten-ansökan om penga-bidrag till ett visst projekt. Men så insåg jag att fan, det är för tidigt. Jag är för ensam i det här. Finansiering skulle vara superbt, men jag tror det här projektet måste inledas på talko-vis, för att se om det ens är möjligt.

Jag har en idé om ett bloggmagasin speciellt inriktat för tonårstjejer. Det finns oändligt med tidningar och tidsskrifter vilka sätter krav på flickor för hur de ska se ut och bete sig för att samtidigt smälta in och skilja sig ur på rätt sätt, och jag tänker att ett alternativ till detta skulle ha varit något jag själv hade välkomnat under mina tonår. Så istället för att berätta för tonårstjejer hur de ska vara, så skulle bloggasinets fokus ligga i att uppmuntra deras självkänsla och individuella egenskaper, et.c., men på ett lättsamt, personligt (och mestadels kul) sätt.

Det hela låter väldigt flummigt just nu, jag vet. Men om någon tycker att det låter frestande att vara delaktig i hur (och ens om) det utvecklas, samtidigt som du kan tänka dig att plita ihop ett par (eller fler) artiklar* per månad, så hör av dig! Kommentarfältet är öppet, så är även postlådan min på limeamaria@gmail.com . Stilen på artiklarna skulle vara relativt fri och helt klart mer personlig snarare än vad man vanligtvis finner i tidsskrifter, men en viss professionalitet är förstås ändå att föredra. Alltså, rättstavningsprogram och korrekturläsning är ett måste, men i övrigt får du gärna vara personlig. Vi skulle för övrigt jobba kring månatliga teman, men tolkningarna skulle få vara väldigt fria.

* Jag säger "artiklar", men recensioner, illustrationer, reportage, modereportage, noveller, personliga skildringar, intervjuer, et.c. går också bra.

Jag vet inte. Kan inte avgöra om det här är en bra idé eller inte. Men jag tror att det åtmistone skulle vara kul att ge det ett försök! Så... är ni av samma åsikt, hör av er!
Kommentarer (18)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Jag vill väldigt gärna vara med! Kan skriva, kan fota och annat liknande. Tycker det låter bra. Kanske man kunde diskutera grejen med folk som är insatta i sånt här? Typ såna som drar tjejgrupper och sånt?
idalina30.11.11 kl. 23:29
Hurra! Va bra! Jag kommer göra en privat fb-grupp för "redaktionen" (heh) så småningom, så jag lägger till dig till den då! Ja, det kunde man göra, men kanske snarare som intervjuobjekt då än som inspirationskälla. Det får liksom inte bli FÖR pretto och/eller puttenuttigt och/eller "heja tjejer!"-artat heller. (Fast nu är det nog kanske mina fördomar som pratar, antar jag.) Ahh jag vet inte, jag är skiträdd för att det ska bli fel bara. Jag uttryckte mig nog lite otydligt i den här texten när jag sa att fokus skulle ligga på att uppmuntra självkänsla o.s.v., det är väl snarare så att jag tänker mig att undertonen skulle fokusera på det, istället för det ständiga "så får du killarnas uppmärksamhet"-blablablaet. Men jag tycker nog att det för den delen är helt ok att prata om smink och nagellack (och killar) ändå!
01.12.11 00:16
Har själv haft liknande tankar angående magasin så är definitivt av samma åsikt. Sen vet jag inte om just jag är den som borde skriva de här artiklarna, men jag tycker absolut att de borde skrivas. Gjorde ju ett sorts bloggmagasin i våras (http://issuu.com/idemmagasin/docs/idem), men sammanställde då bara material från bloggar istället för att producera eget. Det jag ville säga var i alla fall att det är en strålande idé!
aaalic.tumblr.com30.11.11 kl. 23:38
Wow, ert magasin känns superproffsigt! Najs! Det här skulle vara ett annat slags bloggmagasin, hehe, jag antar att det är ett uttryck som kan tolkas på flera vis. Jag tycker definitivt att du kunde vara med och skriva, om du bara har tid och lust och ork et.c.! Din syster var också intresserad, ni kanske kunde jobba tillsammans till och med. (Hint hint, nångång styla och fota och modella tillsammans t.ex. ;)) Och tack! Det känns super att höra(läsa) att tanken inte var helt... draiji från reve, haha.
01.12.11 00:15
Snabbt svar bara (måste sova NU), jo! Låter bra! Är intresserad!
catariina01.12.11 kl. 01:15
Suveränt! Jag lägger till dig till fbgruppen sen då det finns en. Sov gott!
01.12.11 01:19
Hej Linnea! Det låter väldigt spännande och intressant. Deltar gärna. Fast jag inte är så kul.
Marina01.12.11 kl. 08:13
Du är ju superkul! Och något annat superkul är att du vill va med! :)
05.12.11 07:22
Jag deltar också gärna!
smilla01.12.11 kl. 11:59
Hurra!
05.12.11 08:51
Jag är HELT med dig på den linjen. Pretto no thanks. Ändå tänker jag mig att sådana människor kunde tänkas ha någon åsikt om saken. Inte för att vara med. Utan mer som en..länk kanske? Jag tror, som alltid, på att slinka in saker undermedvetet snarare än att pracka på, så jag är med på den tanken! Låter väldigt intressant och ser fram emot att fundera på det!
idalina01.12.11 kl. 13:01
Ja usch, jag minns hur avigt jag själv var inställd till hurtbulle-syndromet när jag var i tonåren, jag menar, mitt avog var flerdubbelt värre då än vad det är nu för tiden. Men jo, vi måste helt klart fundera!
05.12.11 08:59
Roligt att du tycker det känns proffsigt! Tack! Igen av oss som gjorde magasinet hade rört InDesign innan, så vi var verkligen inte några proffs. Ska absolut prata med min syster om det. Hon har ju erfarenhet av det här med att göra tidning också ;)
aaalic01.12.11 kl. 13:19
Det märktes då inte! Jo, gör det! Slå samman era genetiska snillehjärnor! :)
05.12.11 08:52
det er jo en bra ide som absolutt er verdt et forsøk. skulle gjerne vært med, jeg elsker å utforske små prosjekter, men jeg kan ikke skrive riktig på svensk :p
www.msfreezingnorth.com01.12.11 kl. 13:37
Hmm ja, det är ju lite synd. Kanske uppenbarar sig en lösning!
05.12.11 08:58
hej Linnea! Vilken fin idé! Jag delta också gärna om jag får och kan bidra med något. :)
Tessan01.12.11 kl. 13:56
Hemskt gärna!
05.12.11 08:52
hejhej Linnea! Bra idé. Jag är gärna med och illustrerar!
sylvia.ratata.fi01.12.11 kl. 18:22
Jag har inget att komma med innehållsmässigt, men när det gäller sånna där data-grejer så kan jag nog en del. :) hosting/php/xhtml/css/js/teman/design/photoshop/indesign/whatever
antersi01.12.11 kl. 20:10
Ahhh du är BÄST! :D
05.12.11 08:54
I'm in!!
ugglan.ratata.fi02.12.11 kl. 01:32
Perfekt! Jag skickade en friend request åt dig på FB... tror jag.
05.12.11 08:53
Nu gör vi detta Linnea! Eller snarare, du kör, jag gör vad jag kan för att bidra med lite innehåll :)
Anna02.12.11 kl. 15:15
Haha ja, jag har sansat mig lite nu! Känns som att du hade på känn att jag var lite ängslig och aningen hysterisk...? Haha
05.12.11 08:54
låter sketabra! bidrar gärna med något i text- eller illustrationsväg. har i flera år tänkt på det, hur uruselt utbudet för unga tjejer (och killar! var är tidningarna för tonårskillar med brustna hjärtan och idoldyrkan? men som inte bara skriver om öl och nakna brudar?) och det här blir jag riktigt exhalterad över.
ellen04.12.11 kl. 15:27
Succé! Och ja, där har du verkligen en intressant tanke. Skriv gärna om sånt nångång! Jag har skickat en vänförfrågan åt dig på fejjan! Bli min vän, snälla.
05.12.11 08:56
Låter som ett härligt projekt, kan tänka mig att vara med på ett hörn. Har du hört talas om bloggaren Style rookies magasin? Amerikanskt och med samma idé.
fagerdam.ratata.fi04.12.11 kl. 18:10
Jomenvisst, Rookiemag var/är en stor inspirationskälla, den och gamla svenska Darling. :)
05.12.11 07:23
Gaah, låter roligt och fräscht! Är gärna med och plitar ner text!
skinka.ratata.fi07.12.11 kl. 13:09
Jag hoppas det blir det! Va kul att du vill va med, jag ska söka efter dig på fejjan och lägga till dig som kompis och till vårt hemliga sälllskap där.
07.12.11 15:52
Härlig idé! Hjälper gärna i ett hörn eller två :)
emmelemzi.com07.12.11 kl. 13:49
Tack! Vi har en diskussionsgrupp för bloggasinet på fb, men jag hittar inte ditt fullständiga namn nånstans så det faller lite platt just nu. Men lägg till mig så fixar det sig! http://www.facebook.com/limeamaria
07.12.11 15:55
Lite sent ute, men jag är givetvis också intresserad och det kan tänkas behövas något, text eller bild
Karkki09.12.11 kl. 09:18
Suveränt! Jag ska leta upp dig på fb!
09.12.11 19:07
Linnea utan akut accent (dock med relativt grav dialekt), dilettant av årgång 1983, förtjust i loppis, kameror, katter och kaffe. T.ex., bl.a., o.s.v. Alla bilder som postas här är mina egna om inte annat noteras. limeamaria gmail com