27: bonbon har återuppstått i ny tappning


Jag hade egentligen tänkt gå och lägga mig för länge sen, jag är skittrött och mår illa och skippar hockeykväll i vänners lag för att jag känner mig så ur form, men så fastnade jag i att klippa ut olika kantiga figurer och helt plötsligt fick jag en sån pysslig idé om vad jag kunde göra med mitt gamla blogg-konto här på ratata, istället för att bara låta det stå orört kvar och samla damm. Så resultatet av kvällens klippande och klistrande är nu tillgängligt för vem-som-helsts användning, och mer ska naturligtvis komma! Så kolla in bonbon.ratata.fi!
Publicerad 13.05.2011 kl. 23:42

26: olycksfågel, dagen till äraFlax flax., som nån form av reprisering av det här.
Publicerad 13.05.2011 kl. 16:57

25: untz untz untz
Jag kan inte bestämma mig om de här bilderna ser techno ut eller mer som alternativ musikvideo a la tidigt nittiotal. (Vansinnigt viktigt att jag gör, förstås!)

Läste igenom gårdagens inlägg och oops, nu är jag nog säkert populär bland ratatastyrelsen. Jag var lite trött, jo. Är mer positivt inställd idag.
Publicerad 12.05.2011 kl. 22:55

24: kära ratatatomten,

Jag har mestadels varit en snäll flicka och jag har försökt korrigera vissa saker helt själv men efter att ha kämpat nu i ett flertal timmar, i princip hela dagen (jag önskar det här var en överdrift), med att sätta in en liten ruta med länkar till de senaste inläggen genom en inbäddad RSS-feed så att man inte skulle behöva scrolla i all oändlighet för att hitta det näst-nyaste inlägget på framsidan, et.c., så har jag blivt aningen frustrerad och kastar in handduken. För let's face it, sättet ni har byggt upp den här sidan, det är nästan elakt. Layouten är det absolut inget fel på men har ni på flit sett till att det ska vara i princip omöjligt att sätta till olika element utan att få det att malfunktionera fullständigt eller annars bara se för jävligt ut? Är det också ett medvetet val att styra layouts-alternativen med en sån hård järnhandske som möjligt och eliminera de flesta möjligheter som användarna kunde ha till att uttrycka lite individualitet? Det är väl ändå lite trist att stöpa alla bloggarna i samma form.

Ok, jag erkänner, när jag sa "aningen frustrerad" så menade jag snarare rejält. Därav min bitskhet, jag ber om ursäkt. Ni gör i regel ett bra jobb men jag blir butter då jag inte får som jag vill. CSS brukar vara min vän. Ert system har gjort det till min fiende.

Redan om HTML-koder m.m. vore acceptabla i "om mig"-fältet så skulle mitt problem vara fixat. Där kunde man då enkelt sätta in flera menyer, om man så vill. (Hint, hint.)

Och när jag nu ännu håller på: En ruta till för de som lämnar kommentarer skulle också vara uppskattat, nämligen en avsedd för hemside- eller bloggadresser. Det är ganska häpnadsväckande att det inte finns en ännu, trots att jag nog sett i sourcen att i princip överflödiga detaljer som "Dela på Facebook"-knappar tycks vara på kommande. Snälla ratatatomten, fixa för allt i världen URL-avsändar-fältet först! Snälla!

M.v.h.,
linneamaria.ratata.fi
(Istället för exempelvis Linnea bara, sådär snyggt och prydligt och klickbart.)
Publicerad 11.05.2011 kl. 19:16

23: en kavalkad av bilder från under dagens lopp


Den här hyllan brukar rätt så ofta få agera stativ när jag fotar självporträtt, och jag brukar kolla skärpan genom att ta en testbild på den. Jag raderar nästan alltid de bilderna, trots att jag ofta fastnar för hur hyllan ser ut på bild. Den blir lite intressantare, på nåt vis.


Jag klippte om en t-skjorta jag loppade för 1€ för nån vecka sen. Blev inte riktigt som tänkt, men vad kan man. Verkligheten har ju den nackdelen att den har ingen "ångra" på menyn.


Gjorde en sallad av kinakål, gurka, tomat, röd paprika, svarta oliver, kidneybönor, kokt ägg, salladsost och rostade solrosfrön. Örtsalt på. Supergod!


Efter att Jim kom hem från jobbet och efter att vi hade ätit och slappat en stund gick vi ut på en promenad. Mina fötter är ungefär samma nyans som sur grädde.


Såg det här på en mur och tyckte det här var lite lustigt. KM-Jim sa sen "puuuuunk!" om bilden, ha! Nåjo, han borde väl veta.


Vi gick till gravgården, och där fanns både fåglar i sten...


... och i luften. Hehe.


På gravgården där mina farföräldrar vilar så finns det en stor container för vissna blommor, inte bara en liten soptunna. När jag var liten och åkte med dit stod jag alltid en lång tid och tittade på alla bortslängda blommor och ville ta dem allihopa med mig hem. Det är något som hållit i sig ännu i vuxen ålder, det är något med vissnande blommor, det är det.


Här hade någon nyligen blivit begravd, som var så ny att gravstenen hade inte ens fått en ny ingravering ännu. Gravbädden var så fin!


Mer från samma grav, i vilken två personer redan vilade, och hade gjort så i redan flera decennier.


Vi började sakta att röra oss i riktningen hemåt. Vi befann oss då på den gamla gravgården och jag är suddig men jag tror att några av de gamla, fina gjutjärnskorsen till höger i bild är skarpa. Skulle jag vara troende, skulle jag helt klart hellre vilja ha ett gjutjärnskors istället för en gravsten på min grav.


På väg hem gick vi förbi en blomaffär och jag märkte att den hade ett sånt häpnadsväckande vackert namn! ;) Jag är lite förbryllad över loggan, bara. Varför inte en linnéa? Hallå!


Så här såg det ut i ett av butikens fönster.


Och så här såg vi ut i ett annat.


Jim talar i telefon, är helt uppslukad av samtalet. (Vilket gällde tvättmaskiner, om ni undrar.)


Här bor Optimus Prime. Eller vem av dem det där nu än är.


Vi åker upp åtta våningar och mina fingrar är stelfrusna, det blev visst ganska kallt ändå.


Väl hemma tar vi varsin öl och äter popcorn. Och det var, mer eller mindre, den dagen det.
Publicerad 11.05.2011 kl. 00:49

22: ett två
Lite bilddagbokande bara.
Publicerad 10.05.2011 kl. 02:18

21: puckat


Så här ser då Jim ut när han ser på hockeymatch. Typ lika frustrerad som jag är över att den aldrig tar sluuuut...

Den där ena kommentatorn är ju för övrigt helt knäpp. Vid ett skede hörde jag honom tala med beundran i rösten om någons stjärtmuskler, efter vilket han gick över till att tala om att matchen inleddes med "2 - 0 i rumpan". Okej. Redan det är ju lite märkligt. Men det klår inte det jag svär att jag sedan hörde honom säga, att ett "bra skott fastnar i köttbullen"! (Min stilla tanke: What the actual fuck?)

(Köttmuren, säger Jim. Jag tror inte på honom. Dessutom vet jag inte om "köttmur" är riktigt friskt heller.)

Tidigare hörde jag kommentatorn pipa "Salmonella! Salmonella! Salmonella! Ååh så farligt med salmonella!" — VAD ÄR DET SOM HÄNDER?!

PS. Nån minut efter att jag postat det här var matchen över och kommentatorn erkände "Jag tackar och bockar, och som ni vet, jag talar mycket strunt här i livet". Sen sa han "Tack och hej, leverpastej!" och jag tänker att vad är det med denna kroppsfixering?!
Publicerad 09.05.2011 kl. 19:39

20: den gyllene regeln

Angående guld, så ska jag klistra in lite info från Wikipedia igen, angående Den gyllene regeln, som återfinns inom majoriteten av religioner och filosofiska läror. Och det tycker jag, som agnostiker sen barnaben, att är väldans fint! Här följer några exempel:
 • Kristendomen – "Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det gören I ock dem. Ty detta är lagen och profeterna." (Matt. 7:12, 1917 års översättning)
 • Judendomen – "Det som är dig själv förhatligt, skall du inte göra mot din nästa. Detta är hela Torahn. Det övriga är förklaringar. Gå och läs!" (Hillel)
 • Islam – "Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv." (Haditherna)
 • Sikhismen – "Döm andra så som du dömer dig själv."
 • Hinduismen – "Detta är summan av plikterna: Gör inte mot andra något som skulle vålla dig smärta, om det gjordes mot dig." (Mahabharata 5:17)
 • Jainismen – "I lycka och lidande, i glädje och sorg bör vi se på alla varelser som vi ser på oss själva och bör därför avstå från att tillfoga andra sådana skador som vi inte önskar tillfoga oss själva." (Cogashastra 2:20)
 • Buddhismen – "Plåga inte andra med det som pinar dig själv." (Udanavarga 5:18)
 • Konfucianismen – "Finns det någon grundsats som bör tillämpas under hela livet? Säkert är regeln om kärleksfull godhet en sådan. Gör intet mot andra vad du inte vill att de skall göra mot dig." (Analekterna 15:23)
 • Taoismen – "Anse din grannes vinst som din egen vinst, och anse din grannes förlust som din egen förlust." (Tai Shang Kan Ying P'ien)
 • Zoroastrianismen – "Endast den karaktär är god som inte mot andra gör något som inte är bra för honom själv." (Dadistanidinik 94:5)
Publicerad 09.05.2011 kl. 14:54

19: det är tufft att va PK, och hör sen!

Sedan jag återvände hit till ratata.fi så har jag klickat på slumpa-knappen titt som tätt och hållit koll på listan över nyaste inlägg på framsidan rätt så ofta, och visst finns det en del riktigt trevliga, roliga och intressanta bloggar, men något som sticker mig i ögonen är jargongen som emellanåt går i bloggarna, vilken, i brist på bättre sätt att uttrycka det, strider emot social rättvisa genom att nervärdera och behandla någon grupp, ofta minoritetsgrupp, nedlåtande. (Det i sig är lite som att kasta sten i glashus med tanke på att vi är finlandssvenska individer, vilket gör oss till en minoritet, och dessvärre en generellt utsatt sådan.) Ett exempel på det här är att en stor del personer fortfarande envisas med att använda benämningar som "homo", "gay", eller "bög" som skällsord, trots att det väl ändå är bra länge sen vi insåg att en sexuell läggning i minoritet inte är något som ska förtryckas eller drivas med, eller hur? Ja, det vet vi väl alla. Så sluta med det då! Ni kanske tycker att det här är en småsak, för det "är ju bara på skoj", men sanningen är att så länge beteendet accepteras och ursäktas så kommer vi inte nån vart, eftersom gränsen mellan var det är "bara på skoj" och var det handlar om riktigt förakt och hat suddas ut och blir lätt att stiga över utan att någon reagerar. Dessutom är det inte ens kul, fast det är på skoj.

Ett annat exempel som stört mig är att det finns många kvinnor här som använder uttryck som "slampa", "slyna" eller varför inte "hora". Personligen har jag inget emot prostitution i sig, även om koppleri är en annan historia, men hur som helst så har jag nog svårt med att folk kastar ordet "hora" på någon annan. Jag vill berätta åt er kvinnor att det är hemskt antifeministiskt att ta till uttryck som slampa, slyna, et.c. Vi känner alla till att det endast är kvinnor som blir stämplade som sådana, medan om en kille har haft fler sexpartners än normen eller om det bara ryktas om att han haft så, så är han snarare "en hingst". Det här känner vi alla till. Och vi tjejer klagar på det emellanåt, men sen återgår vi till att stöda patriarkatet genom att fortsätta utfrysningen och i princip mobbningen av de kvinnor som inte följer de sociala regler om kvinnors sexliv. Fattar ni? Sociala regler om något privat — hur går det ihop? Nu vet jag inte vad ni tycker, men jag tycker att det är helt självklart att det inte är okej att döma någon utgående från något som kort och gott är deras ensak. Jag har ändå så pass höga tankar om er att jag tror ni håller med. Utöver det så vill jag även tillägga att jag tror inte på slampor. Jag tror inte att de finns. Jag tror att det finns kvinnor som gör sina individuella val när det gäller sina sexliv, och jag tror att oberoende av konsekvenserna är de är varken mer eller mindre än kvinnor, punkt slut.

En tredje sak jag reagerat på, men detta har jag tack och lov bara snubblat över ett par exempel på, är att användningen av n-ordet förekommer. På Wikipedia förtäljs att "i samtida svenskt språkbruk är ordet starkt nedsättande och rasistiskt", och det må så vara då att afroamerikaner använder ordet sinsemellan och vi i lilla naiva Norden fått för oss att det är på nåt vis är lustigt med populärkulturella uttryck som "nigga please", men är du inte mörkhyad, håll käft. Seriöst. Ordet kanske inte når riktigt samma laddning här som det gör i USA, med tanke på att vi aldrig idkat slavhandel, men trots det är problemet internationellt. Racism är globalt. Kort och gott gör det mig absolut illamående att vi generellt sett är så omedvetna och ignoranta att det t.o.m. finns en blogg här på ratata med n-ordet i underrubriken. En blogg skriven av en ljushyad, ljushårig tjej som säkert inte menar nåt illa, men som antagligen inte skulle ta skada av att granska förhållandena mellan "vita" och "svarta" lite närmare.* Själv kan jag jämföra n-ordet med uttrycket "hurri", trots att det förstnämnda förstås är tusen gånger mer laddat, men i alla fall; Jag som finlandssvensk individ kan skämtsamt referera till mig själv som en "hurri" bland vänner, eller för den delen självironiskt när det kommer fram att mina kunskaper i det finska språket är pinsamt minimala, men, om en finskspråkig person tar det ordet i sin mun med ett föraktfullt uttal... då jävlar. Jag vill slå den personen. Jag önskar den personen all olycka i världen och sen vill jag att den personen ska gråta av ånger i tre dygn, minst.

Trots att vi som finlandssvenskar är del av en minoritetsgrupp, så tillhör vi ändå den mest priviligierade gruppen människor i världen. Vi bor i ett i-land, vi möter aldrig diskriminering p.g.a. vår hudfärg, och de av er som är heterosexuella män är ännu mer lyckligt lottade; ni möter aldrig diskriminering p.g.a. ert kön eller era sexualla aktiviteter heller. Som finlandsvensk finns tyvärr ett språkdilemma, men behärskar man finskan så torde det fortskrida ganska smidigt ändå utan desto större bekymmer. Att man är priviligerad är naturligtvis inget att skämmas över, det är inte det jag säger, det är bara något att inse och bekräfta, och är man en god medmänniska kan man säga ifrån när en inte lika priviligerad grupp människor nervärderas. Det är inte så svårt, egentligen, största motsättningen är antagligen att jantelagen har ett sånt stadigt grepp om oss.

Angående allt det här så finns det otaliga situationer då folk har uttryckt sig klumpigt och sedan hävdat att "man inte menade det så", vilket är helt förståeligt och rätt och slätt bara mänskligt — jag har själv sagt en hel drös jävliga saker när jag varit förbannad (slyna, finnjävel, satans hora, vittus cp... et.c.) — men i slutändan så är intention inte magiskt. Bara för att man "inte menade det så", eller "inte menade det egentligen", så är man inte automatiskt ursäktad och ansvarsbefriad; skadan är, antagligen, redan skedd. Nog om någon har hört dig uttrycka dig på det där viset. Som jag sa i det första stycket, så ökar toleransen vartefter man säger olämpliga saker, och det blir lättare för nästa person att kalla någon "svartskalle" om du har gjort det dagen innan. Så egentligen minskar ju då toleransen, paradoxalt. Så, vad det här betyder, är att man kan förstås inte göra saker ogjorda, men man kan lägga händelser på minnet och lära sig av sina misstag, försöka att behärska sitt språk (men ingen påstår att Rom byggdes på en dag, förstås), inse att om någon hackar på dig för att du sa "jävla homo" så förtjänar du det alltid åtminstone en gnutta, försöka ta till sig av när någon försöker informera (sådär som jag gör nu), och så betyder det att man kan tänka på att i vissa fall är det helt sant att tiga är guld... och i andra fall är det att tala, när någon gör fel.

PS. Jag hoppas att allt det här inte framstår som en utskällning. Det är mer av ett lugnt och sansat info-möte. Kunde jag bjuda på kaffe och munkar så skulle jag!


* Jag minns inte användarnamnet till den här bloggen, men om du som skriver den läser det här så hoppas jag att du kan ta det till dig utan att bli arg eller ledsen. Jag försöker inte svartmåla dig, men du var ett tydligt exempel på vad som förekommer även i Svenskfinland, så jag tog fasta på det. Om du vill diskutera något privat så kan du skicka ett meddelande åt mig på min facebook-sida!
Publicerad 09.05.2011 kl. 14:11

18: åttonde maj2009; Jag och Jim råkade på varandra helt i misstag när jag befann mig i Vasa stad då jag hälsade på min kompis Daniel, and the rest is history, som man (så löjligt) säger.
2010; Vi firade datumet till ära med supersmarrig pannpizza på Rosso, aningen mer sansat och vuxet än året innan, vilket är aningen diffust för oss båda, men lika fint!
2011; I år har det inte blivit nåt uttalat firande, men vi tog åtminstone en bild. Och så åt vi årets första ute-glassar på väg hem från affären, inte så illa det heller!
Publicerad 08.05.2011 kl. 18:11

17: trettiotals-trettioårskalas!Puttin' on the ritz, stop motion animering från festen igår!
Publicerad 07.05.2011 kl. 13:28

16: för sex år sen

Emellanåt brukar jag roa mig med att blicka tillbaka på vad jag gjorde precis "den här dagen" — vilken dag det nu än sen är — tidigare år, genom mina gamla dagböcker och mitt bildarkiv. Just den här dagen, sjätte maj, men för sex år sedan, befann jag mig tydligen i Katternö för jag har ett självporträtt daterat med det datumet, vilket jag tog bakom mammas & pappas hus. Med min lilla Fuji Finepix F410 med 3.1 megapixlar, min andra digitalkamera. (Den första var en Olympus Camedia C-920, 1.3Mpx.) Det var 2005 och jag var 21 år gammal och mitt andra år i konstskolan i Nykarleby höll på att lida mot sitt slut.En kort tid efter att jag tog den där bilden så fick vi i uppgift i konst & kultur att ta ett självporträtt som berättar något om oss själva, och jag tyckte att jag varken hade tid eller ork (eller som jag säkert då påstod, "inspiration") att ta ett nytt så jag printade ut det där. Konst & kultur var ett ämne vi läste vid en folkhögskola i Nykarleby tillsammans med folkhögskole-elever vars studier jag vill minnas var inriktade på barnskötning, så vi som annars läste visuell framställning, mediekultur och bildkonst var möjligtvis en liten kontrast till dem, och de helt klart till oss, tyckte vi.

Under lektionen när vi skulle visa våra självporträtt var jag bland de sista, och vi fick se många natursköna bilder när olika tjejer satt uppe på trädgrenar, på stenar vid nåt vattendrag, på träbänkar i trädgårdar, medan de förklarade "Jag tycker om naturen". Sen blev det min tur och jag visade min bild och kunde ha sagt "Jag tycker också om naturen", men istället började jag berätta att bilden handlar om att det känns som att jag alltid missar nånting, som att jag alltid kommer för sent till något så det redan är över när jag kommer dit, och jag försöker ta genvägar för att komma fram dit i tid men jag snubblar och fastnar i snår och i slutändan hinner jag aldrig med, till den där festen som de kallar livet... allt medan jag fick en klump i halsen och vattniga ögon och höll på att börja tjuta. Awkward.
Publicerad 06.05.2011 kl. 13:15

15: släng dig i väggen, spielberg!Ty jag har gjort min första "film", hah. Hade bara något annat program utöver Windows Movie Maker samarbetat med mig och hade jag inte blivit så himla trött på WMM så skulle jag ha klippt den kortare och bättre, sorry.

PS. Alltså jag vet inte. Mejkar den nån sens över huvud taget? Jag menar, uppfattar ni nån minsta antydan till storyline eller är det bara en enda geggig video-pannkaka ihopslängd av bild och ljud för er?
Publicerad 05.05.2011 kl. 20:12

14: 60 frågor & svar


Idag är det soligare och roligare, och dessutom har jag fått mitt kaffe, hurra! Skål! Jag är, som vanligt, också gladare än vad jag ser ut att vara.

Jag är ganska uttråkad så om ni är det också, plus om ni känner att ni vill ta del av en massa onödig fakta om mig, håll för all del till godo:

 1. Hur gammal är du om fem år? 32. (Jahapp, det här började ju uppmuntrande.)
 2. Vem var den sista du träffade? Jim, sambon, innan han for iväg till jobbet i morse.
 3. Hur lång är du? Cirkus 171cm.
 4. Vilken var den senaste film du sett? Heh, Wall-E.
 5. Vem ringde du senast? Jag ringer så sällan folk så jag minns inte riktigt, men kanske Maria, jag ringde henne i helgen i alla fall.
 6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Oj hej! Det är lugnt, förstod att det säkert va så! Jag är inte så bra på att minnas att jag har en telefonmackapär, hehe... :) Ha det bra!", och detta spännande spännande stycke text skickades åt Jan.
 7. Var är dagens planer? Hahaha! Den var bra.
 8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Oftast att sms:a, men om man har mycket att säga eller om det är mycket krångel med att smida planer et.c. så ringer jag hellre.
 9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta, 39 år i (kommande) December.
 10. När såg du senast din mamma? Exakt för en vecka sen, vi gick på loppis.
 11. Vilken ögonfärg har du? Blå.
 12. När vaknade du idag? Först vaknade jag en minut innan Jims väckning gick igång, men jag sov vidare och steg sen upp halv elva.
 13. Har du husdjur? Dessvärre inte här där jag bor, men hemma hos mamma & pappa har vi tre fullväxta katter, Caspian, Esmeralda och Couscous, samt för tillfället fyra kattungar.
 14. Vilken är din favoritplats? Skogen bakom mammas & pappas hus, tror jag.
 15. Vilken plats föredrar du minst? Jag gillar inte stora, öppna studentmatsalar med fullt av elever i. Jag gillar inte heller trånga utrymmen, men hissar och sånt går nog bra. Sen är jag höjdrädd också.
 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Det här är skittråkigt, men jag har faktiskt inte en blekaste aning.
 17. Vad skrämde dig som barn? Salt och peppar-gänget, t.ex. Och en gång när jag skulle sova så såg jag klart och tydligt att det var en huvudlös häxa i rummet, det var inte heller riktigt myspys.
 18. Vem fick dig att skratta senast? Jim, säkert.
 19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag antar att jag egentligen är det men jag äger en del ändå. Kanske runt ett tjog eller så.
 20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och, faktiskt, men den bärbara är en sån där mini-pc som jag sällan använder. Men animationen där uppe är till hälften gjord på den!
 21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast med, jag har en svag punkt för nattlinnen. Jag äger lite för många men ändå inte tillräckligt.
 22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra, två för mig och två för Jim.
 23. Hur många landskap har du bott i? Ett, Österbotten.
 24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo.
 25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota, åtminstone utomhus. Inomhus så fryser jag ironiskt nog oftast om fötterna så då har jag både strumpor och sockor på mig.
 26. Är du social? I grunden, ja, men problemet är att jag vet inte riktigt hur man ska vara social utåt sett, haha. Äh, jag vet inte. Jag är väl ganska lagom social kanske. Inte direkt oerhört utåtriktad, men inte så speciellt tillbakadragen heller. Men det kan variera ganska mycket från dag till dag.
 27. Vilken är din favoritglass? Apelsinchoklad äter jag så som den är, men jag gillar också nån nougatig gräddglass med massa kinuskisås och skivad banan och salta nötter eller salta cashewnötter, nam!
 28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala skulder, ge pengar åt familjen, dra med Jim på en resa, säkerligen shoppa lite kläder, spara.
 29. Vilken cuisine gillar du mest? Jag gillar lite småplock ur de flesta kök (av de jag smakat hittills i alla fall), men t.e.x. italienarna brukar ju lyckas.
 30. Tycker du om kaffe? JA!
 31. Vad dricker du till frukost? KAFFE!
 32. Sover du på någon särskild sida? Alltså av sängen eller av min kropp? För jag sover på den vänstra sidan av sängen och oftast på min högra sida. Alltså med ryggen mot mitten av sängen.
 33. Kan du spela poker? Jag har kunnat, men jag minns nog inte alla reglerna längre.
 34. Tycker du om att mysa? Åt andras olycka, visst! Nånej! Nu skojar jag. Det beror på vad man menar med att mysa. Jag tror att kanske andra människor tycker mer om att mysa än vad jag generellt gör. Men lägg en katt i min famn så myser jag nog mer än nån annan!
 35. Är du en beroendemänniska? Jag vet inte vad det här riktigt betyder, men jag är beroende av nikotin och koffein, till viss mån. Läppomada också, under vintern.
 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte vad jag kan komma på, men jag känner de som fyller dagen innan och dagen efter.
 37. Vill du ha barn? Nån dag, men jag vill verkligen inte föda dem. Ångest.
 38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
 39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
 40. Föredrar du havet eller en pool? Havet, helt klart.
 41. Vad spenderar du helst pengar på? Loppisfynd.
 42. Äger du dyra smycken? Nej, verkligen inte, förutom ett fåtal Kalevala-smycken jag fått i present. Jag äger också ett silverarmband gjort i Åbo 1965, vilket jag hittade på loppis och som i efterhand har visat sig kunna vara en dyrgrip, men jag har inte kollat upp det.
 43. Vilken fyllning vill du ha på pizzan? Massa tomat, paprika, svarta oliver, röd lök, ägg, getost och färsk basilika.
 44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe. I tugg-krävande åsyftning, müsli.
 45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag känner många roliga människor! Men t.ex. en sjukt rolig person som nu också bloggar är Tobbe, honom ska ni följa!
 46. Välj ett ärr på din kropp? Det mest framstående är väl ärret på min vänstra kind, där en hund bet mig för några år sen. Death by strävhårig tax.
 47. Vad har du för ringsignal? "Shakin' All Over" med The Guess Who. (Se YouTube-klippet nedanför den här listan!)
 48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, en del. Mamma har sparat.
 49. Flirtar du mycket? Nej, det tror jag inte. Jag flirtade nog mer då jag var singel, men jag har aldrig riktigt kunnat ta mig själv seriöst när jag gör det. Kan inte riktigt ta någon annan seriöst heller då de gör det, heh, vare sig det är med mig eller med nån annan.
 50. Var togs din profilbild för din blogg? I vårt vardagsrum.
 51. Kan du byta olja på bilen? Om jag får instruktioner...? Jag har nog sett på när pappa bytt nån gång, men det var så länge sen så jag skulle nog inte våga mig på det utan att åtminstone först googla hur man riktigt ska gå till väga.
 52. Har du fått fortkörningsböter? Ja, en gång. En hastighetskamera knäppte en bild.
 53. Vilken var den senaste bok du läste? Senaste boken jag läste ut var den sista Harry Potter-boken, läste om den innan filmen kom på bio.
 54. Läser du dagstidningen? På nätet, ja, men (dessvärre) långt ifrån alla artiklar.
 55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
 56. Dansar du i bilen? Nej. Sjunger ganska ofta däremot, om jag är ensam.
 57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar bara på radio i bilen och sist jag körde nånstans bläddrade jag igenom alla kanaler nonstop för det kom aldrig något bra på en endaste av dem.
 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Det måste ha varit en shoppinglista, så säkert något i stil med "mjölk, ost, tomater, choklad".
 59. När var du i kyrkan senast? När min systerdotter döptes för cirka två och ett halvt år sen tog det plats i ett kapell i ett församlingshem, om det räknas. När jag sist befann mig i en riktig kyrka minns jag verkligen inte, det var nog flera år sen.
 60. Vilka personer utmanar du? Det här var snäppet för tidskrävande för att jag ska känna mig bekväm med att utmana någon specifik, men vi kan väl säga som så att jag utmanar alla de som är lika uttråkade som jag var!

Ringsignalen då:
Publicerad 05.05.2011 kl. 14:38

13: we love you, miss hannigan

Jag ska på trettioårsfest med trettiotalstema på fredagen och det enda jag har att ta på mig hittills är röda naglar och röda läppar, och resten är tämligen oklart. Jag har en plan B och ju mer jag tänker på den desto mer lockande känns den, i synnerhet eftersom den skulle gå hand i hand med min fäbless för dekandens; jag skulle låta Miss Hannigan (från filmen Annie) bli min inspiration:
My kind of lady.
Publicerad 04.05.2011 kl. 19:32
Linnea utan akut accent (dock med relativt grav dialekt), dilettant av årgång 1983, förtjust i loppis, kameror, katter och kaffe. T.ex., bl.a., o.s.v. Alla bilder som postas här är mina egna om inte annat noteras. limeamaria gmail com